Horgolt Amigurumi M&M’s cukorka és tál leírása
Érdekesség:
Forrest Mars a spanyol polgárháborúban figyelte meg, hogy a katonák olyan csokoládé-golyócskákat esznek, amelyeket a meleg időben is megvéd az elolvadástól erősen temperált csokoládéból készült bevonatuk. Mars 1941-ben levédte az ötletet, és New Jersey-ben gyártani kezdte az M&M’s cukorkát. (A második M a cég társtulajdonosának, Bruce Murrienek a nevéből származik.)
A pasztillákat eredetileg a II. világháborúban harcoló amerikai katonáknak készítették, és kartoncsövekbe csomagolták. Az M&M’s 1948 óta elérhető a „nagyközönség” számára. Forrás: https://trademagazin.hu/hu/honnan-szarmazik-az-mms-cukorka/
Ajánlott tűméret: 2.0mm
M&M’s Leírása
1: MK, 12ERP (12)
Ebből kettőt készítünk. Az egyik darabra hímezzük rá az „M” betűt, majd helyezzük egymásra.
Hátsó szálba horgolva, HP-val horgoljuk össze a két darabot. Mielőtt befejeznénk tömjük ki.
Tál leírása
1: MK, 6RP (6)
2: szap (12)
3: RPx2, szap (16)
4: RPx3, szap (20)
5: RPx4, szap (24)
6: RPx5, szap (28)
Eredeti minta és a képek forrása:
https://raamcrochet.com/crochet-mms/