Horgolt Amigurumi Forrócsoki, Forraltbor, és Habos Kávé Bögrében Leírása
Bögre
1: MK, 6RP (6)
2: szap (12)
3: RP, szap (18)
4: RPx2, szap (24)
5: RPx3, szap (30)
6: RPx4, szap (36)
7: {hátsó szálba horg.} RP (36)
8-13: RP (36)
Helyezzünk egy kartonból kivágott korongot az aljára majd kezdjük el kitömni.
A tömőanyagot illatosíthatjuk illóolajjal.
14: RP (36)
15: RP (36) Ezt a sort úgy horgoljuk, hogy a már meghorgolt korongunkat(„kávé, kakaó,bor”) összedolgozzuk a bögrével.
Minden szem mindkét szálán átfűzzük a fonalat és horgolunk szimpla RP-ket. Mielőtt lezárjuk tömjük ki teljesen.
- színváltás –
16: RP (36)
Hímezzünk kedvünk szerinti mintát a bögrére és fűzzünk bele akasztót ha szeretnénk.
Bögre füle
10 lsz (ford.)
1: RPx2, szap, RPx3, szap, RPx2 (11)
Varrjuk fel a bögre oldalára.
„Bögre tartalma” (kávé, bor, kakaó)
- kívánt italnak megfelelő színű fonal –
1: MK, 6RP (6)
2: szap (12)
3: RP, szap (18)
4: RPx2, szap (24)
{tejszínhabos verziónál ezt a sort hátsó szálba horg.}
5: RPx3, szap (30)
6: RPx4, szap (36)
Forrócsokihoz habcukrot egy tű és vastag fehér fonal segítségével készíthetünk.
Fűzzük át a fonalat az elkészült korongon és kb. 1-2 szem távolságot hagyva fűzzük vissza.
Ezt ismételjük meg 3-4x véletlenszerűen elhelyezve.
Forraltborhoz fahéjrúd;
1: MK, 6RP (6)
2: {hátsó szálba horg.} RP (6)
3-5: RP (6)
Én egy fogpiszkálót tekertem körbe fonallal, mert vastagnak találtam a horgolt verziót.
Kévához tejszínhab;
EERP(FPDC)=elölről leöltött egyráhajtásos relieFPálca(front post double crochet)
{a 4. sor elülső szemébe horgoljuk}
1-2: RP (18)
3: EERP, RPx2 (18)
4: RP, fogy (12)
5: EERP, RP (12)
6: fogy (6)
7: EERP (6)
Videós segítség: https://www.youtube.com/watch?v=kQfUoJH77bU
Eredeti minta leírása: https://www.ollieholly.com/blog/2020/11/22/free-hot-chocolate-mug-amigurumi-christmas-ornament-crochet-pattern